2 de maig 2016

NOVA TEMPORADA 2016 2017


Vols que Companyia Nocturna tingui un projecte de classes i espectacles a la teva escola, centre o institut?

FORMACIÓ I EXTRAESCOLARS DE TEATRE, DANSA I TEATRE MUSICAL ENTRE ALTRES
COMPANYIA NOCTURNA - FORMACIÓ ESCÈNICA
10 ANYS VIVINT EL TEATRE DES DE DINS
No ens coneixes?

Som Companyia Nocturna, una companyia de teatre que porta deu anys realitzant formació escènica en escoles i instituts. Integrada per professors que provenen del món artístic amb experiència en pedagogia. Amb l'objectiu de traslladar a les escoles la intensitat que es viu durant el procés per realitzar un espectacle i els hàbits d'una escola d'arts escèniques. Una experiència de convivència en grup, aprenentatge emocional i exploració de les nostres capacitats a través del teatre, la música i la dansa.

Professors

Tot el professorat de Companyia Nocturna prové del món de les arts escèniques. Són actors, directors, dramaturgs, ballarins o cantants que han estat o estan en el món professional de les disciplines de teatre, dansa, teatre musical o música. D'aquesta manera el que es pretén és traslladar els hàbits escènics i dinàmiques de grup a les classes. L'equip actual porta com a mínim quatre anys fent classes per a la companyia, pel que han adquirit experiència per conèixer bé a cada edat i centre corresponent. Exploren al grup per poder decidir el projecte i la dinàmica de treball que millor s'adapti a les seves necessitats i capacitat. S'intenta que els professors es mantinguin en cada grup a mesura que van creixent i canviant de curs, perquè guanyin molta complicitat, que és un dels factors que més ajuden a les arts escèniques.
Espectacles

Tot i que a Companyia Nocturna insistim molt en la idea que el camí és tant o més important que la meta, no podem obviar que l'espectacle final és un dels elements que ajuda a donar motivació i sentit a la feina setmanal. Intentem que tingui tots els detalls que acompanyen una estrena teatral. Es realitzen assajos intensius en les últimes setmanes, es fan debats sobre el guió i els personatges, es fan reunions de vestuari i escenografia, es pengen cartells i es busca un teatre per a l'estrena on es convoquen al públic.

Teatre

En els escenaris s’evoquen sentiments i sensacions. El teatre es dedica a plasmar i analitzar tot aquest interiorisme. La participació de l’alumnat és imprescindible; són ells qui ens han de comunicar les seves inquietuds, les seves idees o la seva forma de pensar. Treballem per tal de que cadascú s’obri i es manifesti. A les classes és important cuidar la base i la tècnica a traves d’exercicis de cos, veu i relaxació que ajuden de forma notable a complir els objectius de cada projecte. La improvisació té molta presència, són un exercici de valentia on és essencial la imaginació. La feina setmanal de potenciar la capacitat de transmetre i és que el teatre en grup té un element molt sociable, és una altra forma de comunicar-se i fer-se entendre. En totes les classes es genera un equip que conviu d’una forma especial i única.

Dansa Creativa

Quan parlem de dansa creativa, és en part perquè volem allunyar el concepte convencional que va tan associat al ball o al ballet clàssic. No perquè no siguin aspectes que es treballin a les nostres classes, però entenem la dansa des de la creativitat que cada alumne aporta a través de l'expressió del seu cos. En la dansa de manera implícita es treballen valors com l’auto disciplina, el respecte i la col·laboració. Un tipus d’activitat físic-motriu, on s'estimula molt la motricitat (saltar, córrer, arrossegar-se, rodar, girar, etc.) que aniran augmentant la seva complexitat en funció dels aprenentatges dels nens/es i les seves edats. Una tasca essencial de la dansa creativa és la de crear una producció d'imatges i fer-la esclatar en moviments, exercitant la imaginació, donant la possibilitat d'associar-les lliurement. Un joc creatiu. 

Teatre Musical

El teatre musical combina tres disciplines escèniques bàsiques com són: el teatre, el cant i la dansa. Parlem d'un dels reptes més complexos de situar en un escenari. El musical és espectacle, una miscel·lània vistosa per intentar crear un xou compacte i amb sentit. L’alumne viu un llarg procés de preparació, on ha de deixar-se anar des del patró d'una gran disciplina que li permeti combinar la tècnica amb la bona presència a l'escenari. Tot en un gran esforç físic, perquè la creació de cada escena musical, exigeix moviments i concentració constants amb pautes i matisos molt mesurats. Un curs que ha de ser un viatge on es pugui donar la planificació de tots aquests elements i poder-los ordenar classe a classe de manera que el resultat final sigui fruit de l'esforç i coneixements escènics. 

Com a companyia estem molt satisfets de poder seguir amb el nostre projecte i esperem que segueixi sent una bonica aventura i no parem d'aprendre coses de cadascun de nosaltres. 


Per qualsevol dubte o consulta escriu-nos a 

info@companyianocturna.com


Cap comentari:

Publica un comentari